Kategorier
Okategoriserade

Hur man väljer rätt undertak

Av rummets alla ytor så är det oftast golvet och väggarna som man lägger tid, energi och pengar på. Men ett undertak som inte är i gott skick behöver också renovering och omvårdnad då och då.

Det finns en mängd olika typer av undertak på marknaden, och man ser det också inom byggnation. Går man runt på ett köpcentrum så kan man se att många använder sig av ett undertak som ser ut som ett galler. Det gör man för att det ska vara lätt att upptäcka läckor och lika lätt att öppna upp taket för att åtgärda något. Om man inte har galler så finns det en annan typ av hela skivor som är i ungefär samma storlek som gallerluckorna. Även de är lätta att ta ner och sätta upp igen. Men många köpcentrum väljer att inte ha något undertak alls, utan de låter all rördragning vara fullt synlig.

Tak efter funktion

I ett hem brukar man däremot ha ett undertak som är fast. Det finns sällan behov av att komma åt något och fasta undertak ser mer snygga och sammanhängande ut. Möjligen kan det vara svårt att välja vilket man ska ha, för det finns många alternativ. I många tak i fritidshus finns det långa furuplankor som tak. Men det vanligaste i villor är att man har en sorts takplattor, eller panel, som sitter ihop. Man kan också välja en tapet, puts eller tak av tyg. Däremot är de flesta tak i vanliga hus vita för enkelhetens skull. Mer info om undertak hittar du här: undertak.biz