Kategorier
Okategoriserade

Hitta en låssmed

Det händer nästan alltid när man är som mest stressad. Låset trixar eller går sönder och måste bytas. Ofta söker man då snabbt på nätet efter en låssmed och tar första bästa som kommer upp.

Låset är en del av bostadens säkerhetssystem och att då inte välja låssmed med omsorg är ett stort risktagande eftersom det finns många oseriösa låsföretag. Ett enkelt sätt till ett mer säkert val är att välja en låssmed som är auktoriserad och medlem i SLR. Sveriges Lås- och Säkerhetsleverantörers Riksförbund. Via SLR:s hemsida kan man enkelt själv göra en sökning efter en låssmed på den ort man bor. Genom att också välja en låssmed i samma stadsdel eller område som man bor i kommer man ofta ner i pris. Detta eftersom en låssmed tar betalt per timme och i priset räknas också låssmedens restid in.

Byt lås regelbundet

Det kan också vara en bra idé att se över och uppdatera hela husets säkerhetssystem av lås med jämna mellanrum. Detta eftersom lås slits men även blir föråldrade och säkerhetsbolaget kanske har ändrat sina krav. Men detta är framförallt viktigt om man är nyinflyttad, eftersom det kan finnas nycklar på ”vift”. Alla dörrar ska ha bra lås, även grovingången och altandörren. Men även fönstren ska helst vara låsbara med lås, i alla fall om man bor på bottenvåningen. Bra lås kostar en slant och flyttar man ofta kan man ta med sig låset och slipper på så vis ständigt köpa nya lås när man byter bostad. Läs mer om låssmed på denna hemsida: https://www.låssmedgöteborg.com