Kategorier
Okategoriserade

Fördelar med att asfaltera uppfart

Som villaägare vill man hitta kombinationen mellan funktionalitet och vacker estetik. Den balansen gör att man kan leva lite enklare – men samtidigt också få den skönhet som man vill ha för att trivas. Att låta asfaltera uppfart är ett typiskt exempel på hur denna kombination kan te sig i verkligheten.

Varför välja att asfaltera uppfart? Av den enkla anledningen att det är en lösning som slår alternativen på fingrarna ganska rejält. Väljer du stensättning på din uppfart så får du förvisso en ganska vacker lösning som – liksom asfalt – står emot tidens tand på ett påtagligt sätt. Men, du väljer också en väldigt dyr lösning. Att lägga sten kostar pengar och inte sällan så krävs det dessutom en professionell hand för att resultatet ska bli bra. Sten kostar pengar. 

Grus är det vanligaste alternativet, men det är en lösning som medför många problem. Dels så är det inte särskilt vackert. Dels så kommer det att kräva en ganska omfattande skötsel. Du måste kratta, jämna ut och hålla efter. Din bil kommer att, så att säga, sätta sig och trycka ner fåror i gruset – dessa måste du jämna ut. Utöver detta så tillkommer även problem med renlighet inomhus. Vad händer när du går innanför dörren? Gruset kommer att följa med in och antingen kanske repa golvet eller damma ner ytskikten. Grus är billigt – men det är också en lösning som kräver mer jobb. Väljer du att asfaltera uppfart så kommer du att få ett enklare liv. 

Ta hjälp med att asfaltera uppfart 

Asfalt är hållbart och det står emot alla tänkbara väder. Från en het sommardag till en iskall vintermorgon: det är ett material som står pall. Utöver detta så är det lättskött. Det enda du behöver göra är att med jämna mellanrum plocka fram slangen och spola ytan ren. Det är det enda underhåll en asfalterad uppfart kräver. Det finns även andra fördelar. Den långa hållbarheten gör att asfalt kan räknas som ett miljövänligt alternativ. Priset är även det en positiv faktor. Du får en yta som håller länge – till en ganska låg investeringskostnad. Dessutom så mår din bil bättre av asfalt, vilket konkret kan förklaras av att det inte skvätter omkring en massa grus som skadar lacken. 

Det viktigaste är att man ser till att ta professionell hjälp med asfalteringen. Alla fördelar vi ovan nämnt förutsätter nämligen ett professionell jobb. Tyvärr ser man att det finns varningsflaggor gällande detta. Många villaägare har under senare år upptäckt att en asfalterad uppfart visat sig bli allt annat än hållbar. Redan efter en vinter ser man tjälskott och stora sprickor i asfalten. Något som beror på ett undermåligt grundjobb och där exempelvis blandningen av asfalt – vilken sten och bindningsmedel som används – varit felaktig. Inte sällan så kan detta härledas till företag – inom parentes! – som åker omkring sommartid och erbjuder asfaltering till väldigt billiga priser. Här får man vad man betalar för. 

Väljer man ett professionellt företag, svenskregistrerat och med F-skatt, så får man ett hållbart jobb som ger alla de fördelar vi nämnt. Det kostar några kronor mer, men det handlar om en rejäl investering. Dessutom så inkluderas ofta garanti. Går asfalten sönder så kan en lagning utföras utan kostnad.