Kategorier
Okategoriserade

Ett ordentligt skydd för fastigheten

Det går inte att frångå att utseendet är viktigt. Och det gäller även för känslan av en fastighet. Men fasaden på en fastighet handlar inte bara om smak, utan är ett viktigt skydd för huset.

Grund, tak och fasad finns till för att skydda huset och göra det mer hållbart och varmt. Är det brister i någon av de tre ytterskikten så kommer det in väder och vind. Men mest av allt så kommer husets värsta fiende läcka in, nämligen vatten.

Vattenskador ligger på nummer ett i listan över vad som skadar ett hus. De kan göra att man ibland behöver lägga ner mycket stora pengar på renovering eller sanering. Trots det så är det många som glömmer bort att göra en ordentlig översyn av skalen på sina hus. Och många skador på fasader kan lämnas därhän så pass länge att det börjar bli ett större problem på insidan.

Gör en regelbunden översyn

Har man en fastighet som är många våningar hög så kan det vara svårare att ha kontrollen över fasadens skick. Men det innebär inte att det är mindre viktigt. Ett tips till fastighetsägare av fastigheter i alla möjliga storlekar är att göra en översyn av fasaden två gånger per år. En gång på våren och en gång på hösten. Det är ofta under vintern som skador uppstår. Därför är det klokt att se efter vad som hänt under säsongen av snö och kyla och även att se till att huset är rustat inför nästa vinter.