Kategorier
Solceller

Välj en duktig solcellsleverantör

Det kan ofta vara lönsamt att göra en större investering. Det kan handla om att anlita en solcellslevverantör för att minska elkostnaderna på längre sikt.

Anders hade en son som hela tiden ville göra nya investeringar på sin gård. Allt för att öka värdet på fastigheten, men även för att bli mera miljövänlig och gärna spara pengar i långa loppet. Visst kunde det bli kostsamt precis i början men det skulle löna sig på längre sikt. Det var i alla fall vad sonen sade, även om Anders inte var helt säker.

Senaste gången de samtalat över telefon hade sonen berättat om sin senaste investeringsplan. Sonen hade kommit i kontakt med en kille som sålde en sorts solceller som kunde installeras både på tak och mark. Anders, som var en beskyddande pappa, oroade sig för att sonen inte hade gjort tillräckligt med research och att han skulle skriva på papper som band honom till affären utan tillräcklig information.

Fler än en solcellsleverantör på marknaden

Då sonen just för tillfället höll på med att sätta upp nya hagar bestämde sig Anders för att åka dit och hjälpa till. Det var åtminstone hans ursäkt. Nu hade han den perfekta förevändningen för att komma och tala vett med pojken. Samtidigt kunde han visa sonen flera liknande företag som det fanns att välja mellan. På så vis kunde de begära in offerter från fler och kanske få ett bättre pris.

Anders var lite orolig att sonen skulle bli irriterad på honom. Men han hade inte kunnat ha mera fel. Sonen tog tacksamt emot informationen om de solcellsleverantörer pappan tagit fram. Tillsammans skrev de ihop förfrågningar för att se vilket företag som kunde leverera det de ville ha med bäst service och till bäst pris. 

Solcellsleverantören kommer på besök

Redan kommande dag hade de fått svar från flera av solcellsleverantörerna. Alla hade gjort en uträkning på samma mängd solceller. En av dem kändes betydligt mer intressant än de andra och när de erbjöd sig att skicka en leverantör redan kommande dag svarade sonen snabbt ja. Anders var glad att han hade tid att stanna på gården för att själv få höra mer om dessa solceller som skulle vara så bra. Han hade utan att ha märkt det själv börjat bli riktigt intresserad.

När leverantören kom på besök hade både far och son en hel del frågor förberedda. Leverantören svarade lätt på alla frågor och kunde tydligt berätta hur solceller fungerar och hur en installation skulle gå till. Det fanns absolut möjlighet att installera både på tak och mark om de önskade. Leverantören berättade att lador med stabila tak var perfekta för solceller. Där kunde de sätta upp flera stycken och på så sätt både tjäna pengar och få egen gratis el. 

Solcellsleverantören kommer hem till Anders

Anders hade blivit helt fascinerad av solceller och insåg att det troligtvis skulle vara en av de bästa investeringarna han kunde göra även på sin gård. Han frågade samma solcellsleverantör om denne kunde komma hem till honom också, för att se om hans ladugård passade för solceller. Den var till och med större än sonens och skulle ha plats för många celler.

Det visade sig gå alldeles utmärkt. Anders bestämde sig för att börja med ett mindre antal som skulle räcka gott och väl till hans egen elförsörjning. För att sedan utöka om det fungerade så bra som det verkade. Företaget hade en hel del jobb att genomföra, men tillsammans hittade de ett datum där installationen av solcellerna kunde ske. Anders hade nu gått från skeptiker till ett hängivet fan. Och nu kunde saker och ting inte ske fort nog.

Mer information och tips för dig kan du hitta på: elavsol.se