Kategorier
VVS

Inspektera rören

Får du ofta stopp i avloppet? Då kan det vara aktuellt att låta någon inspektera rören i ditt hus så du slipper att oroa dig för stopp i avloppet eller andra risker som kommer med dåliga rör.

Att behöva ha stopp i avloppet ofta kan vara väldigt jobbigt och något man helst slipper. Om det är ett akut stopp så kan du ringa en firma som kommer ut på en gång och spolar rent. Är det så att du ofta drabbas av stopp så är det bra att undersöka rören för att se vad som behöver åtgärdas. Det kanske är gamla rör som du behöver byta ut eller så kan det vara något som sitter fast i rören som måste rensas bort. Ett vanligt problem är att det samlas fett i röret som eventuellt täpper till och det blir stopp.

En förebyggande åtgärd

En rörinspektion är en åtgärd som kan göras regelbundet om du så vill eller en åtgärd som görs när du själv upptäcker att det behövs. Det är en förebyggande åtgärd så att du slipper akuta problem som stopp i avlopp eller att ett rör går sönder och du drabbas av vattenläcka.

Vad kan du själv göra för att se till så att rören är väl underhållna? Du bör hålla koll på hur pass snabbt vattnet rinner ned i till exempel handfatet. Om du upptäcker att det rinner långsammare än vanligt så ska du anlita hjälp. På detta sätt förebygger du att det i framtiden kan uppstå akuta stopp i avloppet. Läs mer om stopp i avlopp och hur du kan undvika det på denna sida: https://www.stoppiavloppstockholm.nu/