Kategorier
IBC-tank

IBC-tank – tips och råd 

Har du ett behov av en IBC-tank – eller flera stycken sådana? En IBC-tank är det mest effektiva – och egentligen det enda – sättet att, på ett tryggt och säkert sätt, transportera vätskor, kemikalier och material som saknar fast form. IBC-tank står för intermediate bulk container och det innebär att du, helt enkelt, investerar i en större behållare av plast som skyddas av ett galler gjort av galvaniserat stål. 

Tanken i fråga är formad som en kub, vilket inte är en slump. Tvärtom: det är en av de stora fördelarna med en IBC-tank. Tack vare formen så kan man möjliggöra en effektiv transport där många tankar kan placeras både jämte och ovanpå varandra. Det borgar för en billig logistik i jämförelse med andra alternativ. 

En prisvärd lösning som går att återanvända

Köper du exempelvis varor i flytande form eller något annat som inte är fast i formen från ett annat land så kan du, genom att välja en IBC-tank, också erbjudas en prisvärd lösning för transporten – samtidigt som du också kan sköta all ompackning på plats i dina lokaler. 

Det är en stor fördel. En annan sådan fördel handlar om livslängden på en tank. Den går dels att återanvända hur många gånger som helst – och dels så kommer det skyddande höljet i galvaniserat stål att erbjuda en livslängd på närmare 40 år. 

Välj en erfaren återförsäljare 

Att man kan återanvända en IBC-tank innebär också att det finns en lukrativ andrahandsmarknad. Du behöver definitivt inte köpa en ny tank – om du inte har ett behov av mer unika mått – utan kan med fördel investera i en redan använd sådan. 

Viktigt är då givetvis att denna är rekonditionerad och att det inte finns spår av tidigare transporterat gods i den. Det som funnits i din IBC-tank får givetvis inte kontaminera det gods du ska förvara i tanken. Rådet här är att du väljer en återförsäljare med vana, med erfarenhet av hantering vid exempelvis tvätt och rekonditionering  och med god renommé. Du ska inte köpa en IBC-tank privat då detta kan innebära en katastrof. Vem vet vad som funnits i behållaren innan? 

Ta reda på mer genom att besöka: ibctank.se