Kategorier
Bygg

Gör en säker brandtätning

Tanken på hur snabbt ens hem kan brinna upp är väldigt skrämmande. Man hör om bränder som slukar allt i sin väg. Försök bromsa eller stoppa den i ditt hem, det kan du göra med en brandtätning.

Bor du i ett modernt hus, kanske ett nybyggt hus? De flesta av dem har redan någon form av brandskydd. Det har som tur är blivit mer vanligt att göra. De flesta husen man bygger idag har det i sig. Däremot står det många äldre hus i Sverige som är bebodda och är utan något skydd alls. Dessutom trähus som brinner upp på bara några minuter. Så har man nyligen köpt ett äldre hus, eller kommer på sig själv när man läser detta att det är inget ni har, se då till att skaffa brandskydd på en gång. Undrar ni hur en brandtätning kan hjälpa er? Det kan ni läsa om här nedan.

Hur funkar en brandtätning

När man gör en brandtätning använder man sig av ett material som är tåligt mot bränder. Det kan exempelvis vara stenull, som är brandsäkert. Detta placerar man in i väggen och gör en isolering av. Resultatet blir att om det börjar brinna så hjälper det till att bromsa både elden och röken. Man kan ha en chans att släcka elden och att den inte sprider sig. Men framförallt kan man lyckas ta sig ut från huset. En brandtätning passar i alla hem. Så har du ingen, se till att göra en. Vänta inte på att det är för sent.