Kategorier
VVS

Företag som kan allt om värmepumpar i Stockholm

Ett bra värmesystem ska inte bara värma effektivt, det ska också hålla energikostnaderna nere. Här kommer några tips om olika värmepumpar i Stockholm.

Att värma huset med el eller olja är idag väldigt dyrt. Men även priset på fjärrvärme har stigit de senaste åren. Därför väljer de flesta som bygger nytt eller som renoverar, att installera någon typ av värmepump. En värmepump räknas också som en grön energikälla eftersom värmen kommer från den solenergi som finns lagrad i naturen runt fastigheten.

Även större hus som bostadsrättsföreningar och företag kan värmas upp med hjälp av en värmepump, men då av en större modell. Bergvärme anses vara det mest säkra för den som är i behov av mycket energi. Detta eftersom en bergvärmepump inte alls påverkas av minusgrader och kan leverera massor av energi året om.

Olika typer av värmepumpar

När man väljer värmepump måste man ta hänsyn till de förutsättningar som finns i anslutning till fastigheten. I Stockholm där det är gott om berggrund fungerar en bergvärmepump bra. Men en luftvärmepump och en frånluftsvärmepump kan också göra jobbet. Har man egen strandtomt kan man till och med satsa på sjövärme.

Vill man installera ett nytt värmesystem är det enklast att ta hjälp av ett företag som är experter på värmepumpar. Då gör de en kostnadsfri besiktning av fastigheten och omgivningen runt huset för att ta reda på vilken värmepump som passar bäst. Därefter får man en offert som man får ta ställning till.

Vill du ha mer info om värmepumpar, kan du gå till denna sida: varmepumparstockholm.com