Kategorier
Bostad

Balkonginglasning är en lösning för mer utrymme

Det finns många fördelar med att hyra eller äga en lägenhet. Men en nackdel kan ibland vara ett alltför reducerat utrymme. Om du har en balkong kan du låta glasa in den. Vilka är fördelarna?

En balkong är en underbar plats för att fika på sommaren och våren. Du kan andas frisk luft och känna solen utan att direkt lämna hemmet. Men när det blir kallt, är det kanske inte lika kul att sitta på balkongen. Om du inte vill huttra måste du ta på dig ytterkläder. Men för det kunde man lika väl ha gått ut. Nej, då brukar balkongen få stå tom och kall halva året. Ett oanvänt utrymme, vilket slöseri. Men om du lät glasa in balkongen, skulle du kunna använda det under hela året.

Saker att tänka på med balkonginglasning

En inglasad balkong för med sig många fördelar. Skapa den till ett hemmakontor, ett fikarum, ett extra vardagsrum eller lekrum för barnen. Tycker du om att odla växter kan du skapa din egen lilla trädgård där också. Med skydd från regn, snö och vind kommer temperaturen hålla sig bekväm för vistelse. Dessutom kommer du att spara på energi. Tänk bara på att få tillåtelse av fastighetsägaren innan du låter glasa in balkongen. På vissa byggnader är det inte tillåtet. Om du får och kan glasa in balkongen, se då till att välja en heltäckande design, utan kanter, för en klarare utsikt. Eventuellt kommer du att behöva köpa ett bärbart element, men det är det värt.