Kategorier
Renovering

Det första intrycket

Att ge ett bra första intryck är de flesta angelägna om. Det sägs att man bara har några sekunder på sig att göra det. Sedan har de man möter hunnit bilda sin uppfattning som ofta blir bestående.

Med tanke på att tidsmarginalen är kort och att det intrycket som då bildas kan vara svårt att tvätta bort, är det viktigt att fundera över hur man gör bäst intryck. Detta gäller människor, men även skalen som omhuldar dem. Alltså bostäderna; husen. Fasaden på ett hus behöver också göra ett gott första intryck. Framförallt om det ska säljas. Det första som presumtiva köpare ser när de går på en husvisning är fasaden. Ser den inte bra ut, kan känslan för huset bli det samma. Huset får därmed svårare att locka en ny ägare. Detta blir såklart ett dilemma för säljaren.

Fixa fasaden

En tråkig fasad är dock inte enbart ett problem vid en eventuell försäljning. Det är även ett problem om huset inte ska säljas. Problemet består då i att de som bor där, ska behöva stå ut med det trista utseendet. Ett fåfängt skönhetsbekymmer kan tyckas, men det är faktiskt ett bekymmer som inte ska förringas. Först och främst för att fasaden är husets skydd. Precis som att människan behöver ha rätt kläder beroende på väderlek. Galonkläder vid regn eller solhatt på sommaren. Sedan blir humöret inte på topp om man ska behöva se en eländig och ledsam fasad var dag när man går in och ut ur huset. En fasadrenovering är inte fåfängt, utan förståndigt. Mer information om fasadrenovering hittar du här: fasadrenoveringstockholm.net