Kategorier
Bygg

Tryggt hus med säker brandisolering

Varför behövs det en säker brandisolering under byggnationen av ett hus? Med en brandisolering kan du säkra så att huset blir mer tåligt och att det finns en lägre risk för att brand ska uppstå.

Det finns väldigt många sätt som en allvarlig brand kan uppstå. Förutom att lågor kan antända material så kan även material antändas av gnistor eller hög värme. Det finns även en möjlighet att brand kan uppstå för att den sprider sig från en plats till en annan. Därför använder man sig av en säker brandisolering som hindrar brand att uppstå och även hindrar att brand kan sprida sig. I vissa fall finns det till och med krav på att en brandisolering ska finnas för att försäkringar ska gälla.

Brandisolering på riskområden

När man monterar en brandisolering så är det inte bara på platser där du kanske förväntar dig att de ska vara. Brandisolering ska finnas runt rökrören i skorstenar, bland annat, men man använder också brandisolering runt ventilationsrör. Det är i så fall på grund av att ventilationen kan medföra gnistor eller brandfarliga ämnen, som stekolja. Eller så kan samma ventilation föra med sig mycket varma ångor som i sin tur kan antända material som ligger nära ventilationen. Brandisolering är något som många yrkesgrupper kan utföra, men i många fall så finns det även de som är speciellt utbildade på att brandisolera fastigheter som tidigare inte har någon brandisolering. Eller som kanske har en brandisolering som behöver bättras på ytterligare.