Kategorier
Bygg

Låt arkitekten få ner drömhuset på papper

Funderar ni på att bygga ett eget hus? Ofta har man redan huset klart inne i huvudet och vet precis hur man vill ha det. Genom att anlita en arkitekt ökar chanserna för att det också blir så.

Innan ett bygge ens kan börja planeras måste man veta vad som är viktigt och vilka drömmar och önskemål man har. Att bygga är ofta en större investering och att då i förväg fundera på saker som är viktiga gör det lättare att kanske välja bort annat som riskerar spräcka budgeten. En skicklig och erfaren arkitekt kan också hjälp till att hitta prisvärda alternativ till exklusiva och dyra material, men även smarta och flexibla lösningar. Men arkitekten kan också se det som blir så oerhört mycket bättre men som kanske ökar kostnaden något. Det är därför det är så viktigt att hitta rätt arkitekt och även låta denna vara med redan från början i planeringen. Då ökar chansen att man ska bli riktigt nöjd.

Tänk på detta inför första mötet med arkitekten

Inför första mötet med arkitekten är det bra om man har skrivit ner vad man vill uppnå med byggnaden och vilka behov och önskemål man har. Det kan exempelvis vara hur många sovrum man behöver, storlek på kök, önskad planlösning, stora fönster med vacker utsikt, material på fasaden etc. Det är också bra att ha en budget så man vet hur mycket pengar byggnationen får kosta. Arkitekten kan också hjälp till med sånt som färgval, bygglovsritningar och förhandling med hantverkare. Läs mer om arkitektur på denna hemsida: https://www.arkitektstockholm.biz/